Om os

Støt Klimaet er en mærkningsordning der markerer de virksomheder, der gør en aktiv indsats for at forbedre miljøet. Det kan være via mange forskellige initiativer og ændrede adfærdsmønstre i dagligdagen, men alle med et klimavenligt fokus.

Har du spørgsmål eller henvendelser, kan du altid kontakte os på kontakt@stoetklimaet.dk eller via formularen.

 

Hvad gør vi selv?

Det er forskelligt hvad og hvordan virksomheder arbejder med klimaet, da en lang række forhold påvirker ens muligheder. Det vigtigste er at vi alle gør en seriøs og effektiv indsats, så langt mulighederne rækker.

Vi stiller ikke krav til at vores medlemmer gør en bestemt indsats, men har en forventning om at de har aktiviteter til glæde for klimaet. På samme måde som vi selv støtter klimaet via forskellige initiativer.

CO2-neutral hjemmeside

For det første har vi CO2-neutraliseret vores hjemmeside, hvilket betyder at det vi udleder bliver neutraliseret via tilsvarende grønne projekter. Det gør at regnskabet for denne hjemmeside går i nul, præcis som mange store danske virksomheder ønsker at CO2-neutralisere enten hele eller dele af forretningen i 2030 eller 2050.

CO2-neutral hjemmeside

Støtte og sponsorater

Vi støtter og sponsorerer initiativer og projekter, der enten direkte eller indirekte gør en signifikant forskel for miljøet. Særligt klimamiljøet, mens arbejdsmiljøet og social ansvarlighed (CSR) ligeledes er vigtige fokusområder. Det skal være en glæde at gå på arbejde og den venlige dialog med kunder og samarbejdspartnere er afgørende for at skabe langvarige relationer. Det er samtidig i vores overvejelser, selv at opstarte aktiviteter, hvor der effektivt gøres en forskel på udvalgte områder.

Sundt arbejdsmiljø

Begræns spild

Sidst gør vi meget ud af at begrænse spild i al almindelighed. Særligt madspild er en stor synder, når det kommer til klimaregnskabet.

Spis rester, lav af hvad der er i køleskabet og køb nedsatte varer nær udløbsfristen. Der er mange metoder til at begrænse madspild.

Det indebærer ligeledes spild af papir, plastisk og kontorartikler i det daglige. Er der grund til at printe 40 sider, eller kan det gennemlæses via computeren? Er der grund til at købe en plastikpose, når du blot kan medbringe en indkøbspose?

Mange bække små, hvis alle går foran ved at begrænse spild og sætte fokus på klimaet, bevæger vi os i den rigtige retning.