Om os

Støt Klimaet er en mærkningsordning der markerer de virksomheder, der gør en aktiv indsats for at forbedre miljøet. Det kan være via mange forskellige initiativer og ændrede adfærdsmønstre i dagligdagen, men alle med et klimavenligt fokus.

Har du spørgsmål eller henvendelser, kan du altid kontakte os på kontakt@stoetklimaet.dk eller via formularen.

 

Hvad gør vi selv?

Det er forskelligt hvad og hvordan virksomheder arbejder med klimaet, da en lang række forhold påvirker ens muligheder. Det vigtigste er at vi alle gør en seriøs og effektiv indsats, så langt mulighederne rækker.

Vi stiller ikke krav til at vores medlemmer gør en bestemt indsats, men har en forventning om at de har aktiviteter til glæde for klimaet. På samme måde som vi selv støtter klimaet via forskellige initiativer.

Tænk digitalt

Først og fremmest er vores løsning en online tjeneste, hvorfor det er vigtigt at tænke det digitale element ind i hverdagen. Det kan på mange måder både være med til at automatisere og effektivisere arbejdsgange, men ligeledes medvirke til mindre papirforbrug og lignende.

Jo mere der digitaliseres, jo mindre ressourcer skal der bruges på materialer, plastik mv. og det bidrager positivt.

Begræns spild

Sidst gør vi meget ud af at begrænse spild i al almindelighed. Særligt madspild er en stor synder, når det kommer til klimaregnskabet.

Spis rester, lav af hvad der er i køleskabet og køb nedsatte varer nær udløbsfristen. Der er mange metoder til at begrænse madspild.

Det indebærer ligeledes spild af papir, plastisk og kontorartikler i det daglige. Er der grund til at printe 40 sider, eller kan det gennemlæses via computeren? Er der grund til at købe en plastikpose, når du blot kan medbringe en indkøbspose?

Mange bække små, hvis alle går foran ved at begrænse spild og sætte fokus på klimaet, bevæger vi os i den rigtige retning.